MENIU

Băsescu doreşte să se adreseze Parlamentului pe probleme actuale de politică externă

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, în cursul după-amiezii de joi, o scrisoare preşedintelui Senatului Mircea Geoană şi preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase prin care solicită să se adreseze Parlamentului pe 14 aprilie, cu un mesaj pe probleme de politică externă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a trimis şefilor Parlamentului o scrisoare în care precizează că doreşte să adreseze un mesaj pe probleme actuale de politică externă.

"În temeiul art. 88 şi art. 65 alin. 2, lit a) din Constituţia României, precum şi al art. 1 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, vă aduc la cunoştinţă faptul că, la data de 14 aprilie 2009, la o oră pe care o veţi stabili dumneavoastră, doresc să adresez Camerelor reunite ale Parlamentului României un mesaj pe probleme actuale de politică externă”, se precizează în scrisoarea preşedintelui.

Cel mai probabil, unul dintre subiecte se referă la evenimentele din Republica Moldova.

Autorităţile de la Chişinău au acuzat România că s-ar afla în spatele protestelor din ultimele zile. Mai mult, după ce preşedintele Vladimir Vororin l-a declarat persona non grata pe ambasadorul României la Chişinău, Moldova a reintrodus obligativitatea vizelor pentru români.

Miercuri seară, preşedintele Băsescu a avut o întâlnire pe această temă cu premierul Emil Boc, ministrul Afacerilor Externe Crstian Diaconescu şi şefii serviciilor secrete.