MENIU

Băsescu, despre reţinerea lui Voicu: Preşedintele nu se ocupă cu chemări la DNA

Traian Băsescu: Preşedintele nu se ocupă cu chemări la DNA
Declaraţie Traian Băsescu despre Cătălin Voicu

Traian Băsescu a respins acuzaţia potrivit căreia ar fi implicat în reţinerea de către DNA şi audierea senatorului PSD Cătălin Voicu.

Întrebat de ziarişti despre reţinerea lui Cătălin Voicu la DNA, Traian Băsescu a răspuns că \"preşedintele nu se ocupă cu chemări la DNA\".  Mai mult, şeful statului a negat că ar fi vorbit vreodată despre Cătălin Voicu, atunci când jurnaliştii prezenţi la Bruxelles l-au întrebat despre declaraţiile făcute de şefului statului la postul B1TV, în data de 15 octombrie, potrivit cărora Voicu ar fi fost implicat în dispariţia unor dosare de la DGIPI.

\"Nu-mi aduc aminte să-l fi menţionat vreodată pe domnul Voicu , dar daca cineva crede că preşedintele se ocupă cu chemări la DNA este cel puţin copil. Probabil au rămas cu nişte reflexe din perioada când erau la guvernare. Eu n-am aflat până când am ajuns aici. Dumneavoastră mi-aţi spus despre chemarea la DNA a unui domn Voicu. Bănuiesc că este vorba de un senator.  Cred ca suntem în zona fabulaţiilor, cred că a venit timpul să introducem şi o oarecare decenţă faţă de şeful statului\", a comentat Traian Băsescu.

Senatorul PSD Cătălin Voicu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, a fost ridicat vineri dimineaţă şi dus la DNA pentru audieri. Din primele informaţii, se pare că senatorul ar fi acuzat de trafic de influenţă, dezvăluirea unor informaţii clasificate.

Mai multe articole despre:
DNA audiere Traian Băsescu reţinere Cătălin Voicu