MENIU

Băsescu: Dacă vom avea şomaj cu 2 cifre, putem vorbi de criză socială

Foto: RTV

Dacă vom avea şomaj cu 2 cifre putem vorbi de criză socială. Este avertismentul preşedintelui Traian Băsescu cu privire la efectele crizei economice. Şeful statului a declarat la postul public de televiziune că instituţiile statului arată însă că în momentul de faţă nu avem o astfel de perspectivă dacă gestionăm lucrurile aşa cum trebuie.

"Dacă vom avea şomaj cu 2 cifre, că politic, putem vorbi de criză socială, sunt justificate îngrijorări legate de pierderea locurilor de muncă, e evident că nu suntem un sistem autarhic", a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că măsura îngheţării salariilor a fost o soluţie corectă a Guvernului pe timp de criză. Şeful statului a atacat însă dur politicienii din fosta guvernare.

"În mod categoric, indiferent ce se spune, acum toţi sunt deştepţi, nu-i un om politic care să nu fie deştept, să nu spună că ştiau de mult de criză, nu-i adevărat, eu nu primisem nici un semnal... România nu suportă 2 ani consecutivi de batjocură financiară, de iresponsabilitate", a mai afirmat preşedintele.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la situaţii de neplată a salarilor şi a apreciat că orice mărire a lefurilor în acest moment ar fi o mare greşeală. El a explicat că acordul cu FMI permite luarea unor măsuri de ajutorare temporară a celor cu venituri mici până când criza va trece sau până când va fi elaborată şi aplicată legea salarizării unice.