MENIU

Băsescu anunţă că va convoca partidele pentru a discuta situaţia bugetului pe anul 2010

<descriere>

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la postul public de televiziune, că va convoca partidele parlamentare pentru a discuta înainte de a lua o decizie cu privire la promulgarea Legii prin care Guvernul poate face bugetul, atrăgând atenţia că majoritatea se contrazice atunci când cere un buget de la un Cabinet demis.

Întrebat dacă va promulga Legea prin care Parlamentul abilitează Guvernul demis să alcătuiască bugetul pentru 2010, preşedintele a răspuns că intenţia sa este să convoace partidele \"pentru că bugetul este expresia unui progarm de guvernare asumat de un Guvern care primeşte votul Parlamentului\".

\"Este absolut greu de înţeles cum au gândit cei din majoritatea de la Grivco să dărâme Guvernul - deci nu mai e bun nici programul Guvernului - şi în acelaşi timp să-i ceară să facă un buget\", a semnalat Băsescu contradicţia.

Şeful statului a precizat că vrea să fie lămurit de Mircea Geoană şi de Crin Antonescu asupra acestui aspect. \"Când sunt responsabili?\", s-a întrebat Traian Băsescu.

În acest context, preşedintele a adus în discuţie o altă contradicţie pe care a remarcat-o în ultima perioadă, anume că atunci când este vorba ca el să desemneze un prim-ministru, cei doi contracandidaţi spun că trebuie să se ţină cont de \"majoritatea ad-hoc de la Grivco, condusă de Voiculescu, Ion Iliescu, Hrebenciuc\", în timp ce Mircea Geoană şi Crin Antonescu, atunci când vorbesc despre posibilitatea de a câştiga alegerile, spun că preşedintele ales \"va numi un prim-ministru\".

\"Când sunt serioşi?\", s-a mai întrebat el. \"Minciuna trebuie să înceteze şi la Mircea Geoană, şi la Crin Antonescu\", a mai spus Traian Băsescu.

Revenind la subiectul Legii prin care Parlamentul abilitează Guvernul demis să alcătuiască bugetul pentru 2010, Băsescu a reiterat că doreşte să discute cu partidele. \"Aşteptaţi să fac ceea ce este în interesul naţional. Voi convoca partidele să vedem dacă acceptă programul actualului Guvern pe care l-au demis, dar nu-l acceptă, pentru că bugetul este expresia programului de guvernare\", a susţinut el.

Întrebat când va avea loc această \"convocare\", preşedintele a răspuns că atunci \"când o să aibă timp Mircea Geoană şi Crin Antonescu\". \"Acum sunt ocupaţi cu pierderea alegerilor\", a încheiat, ironic, Băsescu.