MENIU

Băsescu: Adriana Săftoiu a ţinut foarte mult ca soţul ei să fie şef de serviciu secret

Adriana Săftoiu şi Traian Băsescu

Prezidenţiabilul PD-L şi-a reluat miercuri la Realitatea FM declaraţia potrivit căreia fosta sa purtătoare de cuvânt ar fi insistat ca soţul ei să fie \"uns\" şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Adriana Săftoiu a negat marţi că ar fi avut vreo legătură cu această numire.

\"Adriana Săftoiu a ţinut foarte mult ca soţul ei să fie şef de serviciu secret. Chiar foarte mult\", a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu, prezent la Realitatea FM. \"Avea nişte calităţi\", a spus Băsescu, încercând să explice de ce a acceptat această numire. \"Eu nu spun că nu avea niciun fel de calităţi, s-a dovedit că nu avea calităţi suficiente. În afara calităţilor lui Claudiu Săftoiu, Adriana Săftoiu a fost unul dintre consilierii mei care a ţinut să se facă această numire, a considerat că este foarte bine, nu bine\", a spus preşedintele.

Contactată de REALITATEA.NET, Adriana Săftoiu nu a dorit să comenteze aproape deloc afirmaţiile lui Băsescu: \"Îmi menţin declaraţia de ieri şi atât. Nu vreau să intru în logica acestui om\", a spus Adriana Săftoiu.

Marţi, Săftoiu negase că ar fi intervenit pentru numirea soţului ei. \"Mi se pare îngrijorătoare declaraţia pentru domnul Traian Băsescu. Simt nevoia să-i iau apărarea, chiar dacă am plecat de trei ani de acolo, pentru că nu pot să cred că un preşedinte de ţară numeşte şeful serviciilor secrete la capriciul unei angajate sau pentru că sufleţelul unei angajate, oricine ar fi respectiva, îi cere să facă asemenea numiri. Vreau să cred că e doar supărat şi nervos în timpul campaniei şi face asemenea declaraţii. Drept urmare, nu i-am cerut preşedintelui să-l numeasca şef la SIE pe soţul meu şi sunt convinsă că nu l-a numit pentru că i-aş fi cerut eu.\"

Adriana şi Claudiu Săftoiu au fost ambii consilieri prezidenţiali ai preşedintelui Traian Băsescu, făcând în 2004 parte din echipa cu care Băsescu a câştigat Cotroceniul. Ulterior, Claudiu Săftoiu a fost numit şef al SIE în octombrie 2006, dar a fost nevoit să negocieze după numai cinci luni, în urma unor declaraţii făcute în faţa unei comisii parlamentare. Ulterior, Adriana Săftoiu a demisionat şi ea din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. În toamna anului trecut a fost aleasă deputat PNL de Prahova, iar Claudiu Săftoiu a devenit unul din criticii şefului statului.