MENIU

Baschet: Recorduri în CSU Ploieşti-CSM Oradea 122-78, ultimul meci al etapei a 29-a

Foto: NewsIn

Campioana României la baschet masculin, CSU Ploieşti, a învins, luni, pe propriul teren, formaţia CSM Oradea, scor 122-78 (55-48), în ultimul meci al etapei a 29-a a Diviziei A, informează site-ul oficial al FRB.

CSU Ploieşti i-a avut ca principali marcatori pe Cepulis (40) şi Burlacu (27), în timp ce din partea orădenilor au punctat cel mai mult Mijuskovici (14) şi Kiss (14).

Acest meci a consemnat mai multe recorduri. Astfel, Arvydas Cepulis a stabilit un nou record al actualei ediţii de campionat în ceea ce priveşte numărul de puncte marcate de un jucător pe parcursul unui singur joc de campionat. Extrema echipei CSU Asesoft Ploieşti a terminat partida cu 40 de puncte, cu o unitate mai mult decât Marius Bulancea. Fundaşul rapidist reuşise să înscrie 39 de puncte împotriva echipei BC Târgovişte.

Cepulis, care a primit luni după-amiază invitaţia de a participa pentru a doua oară consecutiv la All Star Game-ul baschetului românesc, a fost folosit timp de 30 minute, perioadă în care a reuşit 40 puncte, două pase decisive şi două intercepţii.

Pe de altă parte, elevii lui Vladimir Arnautovic au înscris 122 puncte, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă reuşită de o echipă pe parcursul unui meci în stagiunea 2008/09 a Diviziei A de baschet masculin. Precedentul record de acest fel a fost stabilit în turul campionatului, în meciul de la Arena Antonio Alexe, care a opus aceleaşi echipe. Atunci, CSU Asesoft Ploieşti a înscris 118 puncte, încasând 75.

Rezultatele etapei a 29-a:

CS Otopeni - CSU Atlassib Sibiu 97 : 79

BC Mures Targu Mures - SCM "U" Craiova 86 : 67

CSU Ploiesti - CSM Oradea (se joaca luni)

CSU M Cuadripol Brasov - ELBA Timisoara 77 : 75

BC Targoviste - BCMUS Arges Pitesti 70 : 75

"U" Mobitelco Cluj Napoca - Energia Rovinari 90 : 86

Dinamo Bucuresti - CS Rapid Bucuresti 89 : 53

Podiumul Diviziei A, după etapa a 29-a, are următoarea componenţă: 1. CSU Ploieşti 51p, 2. Elba Timişoara 47p, 3. "U" Mobitelco Cluj 46p.

Ultima etapă a returului va avea loc sâmbătă, 4 aprilie, după care echipele clasate pe locurile 1-8 vor disputa meciurile din play-off, iar cele de pe locurile 9-15 meciurile din play-out, conform Tabelei Berger.

Mai multe articole despre:
record Baschet etapă CSM Oradea CSU Ploieşti