MENIU

Barack Obama a vizitat Ghana şi a fost întâmpinat cu entuziasm

Foto: Realitatea TV

Africa modelează la fel de mult ca restul lumii secolul în care trăim. Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Americii, şi-a dus mesajul de speranţă şi reformare a priorităţilor mondiale pe continentul strămoşilor săi.

Cunoscute fiind originile sale africane, liderul de la Casa Albă s-a bucurat în Ghana de o primire fastuoasă şi extrem de entuziastă. Primul periplu african al lui Obama a stârnit o adevărată Obama-manie în rândul populaţiei, iar străzile s-au umplut de mii de curioşi dornici să-l vadă pe şeful casei Albe.

De un interes similar s-a bucurat şi prima doamnă Michelle Obama, care l-a însoţit pe preşedinte în locurile pe care le-a vizitat - inclusiv un fort destinat odinioară comerţului cu sclavi. În faţa parlamentului din Accra, capitala Ghanei, Obama a transmis mesajul către întregul continent.

"Prosperitatea voastră poate extinde prosperitatea Americii. Sănătatea şi securitatea voastră contribuie la sănătatea şi securitatea întregii lumi. Iar puterea democraţiei voastre îmbunătăţeşte drepturile omului peste tot. Văd Africa drept o parte fundamentală a lumii în care trăim", a declarat Barack Obama.

La nici 24 de ore de la aterizarea la Accra, Barack Obama, soţia sa Michelle şi cele două fiice au spus la revedere ghanezilor. Lider de la Casa Albă s-a îmbarcat pe aeronava Air Force One cu destinaţia Washington.
Mai multe articole despre:
SUA vizită preşedinte Africa Ghana schimbare Obama