MENIU

Bănicioiu o acuză pe Udrea de tupeu şi sfidare

Foto: NewsIn

Deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu a susţinut în plen, la dezbaterea raportului Comisiei Udrea, că legea nu este aceeaşi pentru toţi, mai ales când eşti foarte apropiat de preşedinte, şi a caracterizat atitudinea ministrului Turismului în faţa Comisiei prin "tupeu, sfidare şi aroganţă".

"Am văzut că legea nu este aceeaşi pentru toţi, când eşti foarte apropiat de preşedinte poţi să treci pe roşu, poţi cheltui oricât", a susţinut Bănicioiu în faţa plenului, arătând că nu ştie ce este mai grav în cazul Elenei Udrea, faptul că a sfidat Parlamentul prin atitudinea faţă de Comisia de anchetă ce o viza, sau că a cheltuit în mod deficitar banii contribuabilului.

Bănicioiu a enumerat câteva dintre acţiunile ministrului Turismului care au trezit suspiciuni Comisiei, referindu-se la rescandenţarea creditului său de 3 milioane de euro luat de la aceeaşi bancă cu care Ministerul Turismului a lucrat, un contract care a început pe 1 august, dar s-a semnat pe 6 august, contacte acordate "cu dedicaţie", sau cu nerespectarea procedurilor de achiziţie.

Social-democratul a acuzat că Udrea a oferit bani pentru "pârtiile domnului Ridzi", referindu-se la primarul PDL din Petroşani, soţul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, sau bani pentru proiecte ale consiliilor locale ale PD-L.

"Dacă tot trebuia să inventăm un minister pentru doamna Udrea mai bine inventam Ministerul Modei, acolo cu siguranţă ar fi ştiut cât costă geanta Vuitton. Numărul de turişti a scăzut în acest an cu mai mult de 60%, iar atunci când doamna Udrea ne spune cum un miliard de spectatori au urmărit spotul, e de remacrat că  în lumea asta există în total 1,3 miliarde de televizoare. În plus, televiziunea respectivă nu a dat publicităţii ratingul pe acest an,  poate doar intrarea telepatică cu cei un miliard de spectatori ne-a făcut să-i numărăm", a spus Bănicioiu, ironic.

Social-democratul a ironizat şi "Oscarurile" câştigate de Ministerul Turismului, propunând să-i fie oferit Elenei Udrea şi titlul de "academician-doctor inginer, cum era şi o altă Elena".

Deputatul social-democrat a spus că s-a săturat de nepotismele PDL şi a luat în derâdere afirmaţiile acstora, care în 2004 spuneau că vor să reformeze clasa politică.

"În 2004 colegii spuneau că vor să reformeze clasa politică, ne-au dat-o pe Ridzi, pe Udrea, urmează Plăcintă", a spus Bănicioiu.

Camera Deputaţilor a votat cu 125 de voturi pentru, 98 împotrivă şi patru abţineri raportul Comisiei Udrea. Raportul va fi trimis Comisiei juridice, care trebuie să întocmească un raport cu privire la cererea de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.