MENIU

Baloo, ursul crescut într-o casă din Pantelimon, are probleme de sănătate

Foto: RTV

Din prea multă dragoste pentru animale, uneori ajungem să nu ne mai gândim la ce este cu adevărat bine pentru ele. Este şi cazul unor foşti dresori şi acrobaţi din Pantelimon care creşteau patru urşi în curtea casei. Celui mai mare dintre ei, care a fost dus în rezervația de la Zărnești i-au fost descoperite grave probleme de sănătate din cauza mediului în care a crescut.

Acasă, în bucătăria din Pantelimon, când era mic, Baloo a primit doar lapte cu biberonul. Veterinarii din rezervaţia de Urşi de la Zărneşti susţin însă că acest lucru nu i-a făcut bine.

"Baloo era castrat, lucru ciudat la un urs de un an şi patru luni, avea foarte mulţi viermi intestinali pentru că a fost hrănit cu lapte prea mult timp", a declarat Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni.

Specialiştii din rezervaţie au observat şi urme de arsuri pe lăbuţe despre care cred că provin de la dresaj, dar foştii lui stăpâni susţin că nu i-ar fi făcut niciodată rău.

"Cum să castrez eu ursul? Mie mi-e dor de el şi să-mi bat joc de el? Nu aş putea să fac aşa ceva fac aşa ceva", a spus Dumitru Molnar, fostul proprietar.

Până nu se va clarifica cine i-a făcut rău animalului, familia Molnar nu poate să-l vadă pe Baloo, deşi a venit de două ori până acum la Zărneşti. Asociaţia Milioane de Prieteni va sesiza Garda de Mediu şi Direcţia Sanitar Veterinară pentru a deschide o anchetă.

Baloo va fi mutat în curând într-un ţarc unde se va putea juca cu alţi ursuleţi de vârsta lui. Va avea la dispoziţie trei hectare de pădure unde să alerge in voie şi un lac natural unde să se bălăcească în zilele toride.

Familia Molnar a mai avut în curte trei pui de urs care au fost duşi în Harghita.