MENIU

Balint: "Meciul cu Dinamo este decisiv pentru câştigarea campionatului"

Foto: NewsIn

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Gabi Balint, a declarat sâmbătă că numărul mare de meciuri disputate şi-a pus amprenta asupra echipei sale, motiv pentru care înaintea meciului decisiv cu Dinamo, le va acorda două zile de pauză jucătorilor.

"Sunt conştient că Dinamo are prima şansă cu noi. Acum urmează cu adevărat finalul, în aceste patru etape. E foarte greu să te gândeşti la titlu acum, noi trebui să ne gândim să adunăm cât mai multe puncte. Nu voi risca să joc cu jucători nepregătiţi", a spus Balint în conferinţa de presă de la finalul meciului cu Oţelul Galaţi, scor 1-0.

Tehnicianul grupării de pe Bega a precizat că nu este încântat de evoluţia jucătorilor săi în partida cu Oţelul, dar le acordă acestora circumstanţe atenuante: "Nu am putut mai mult azi, s-au adunat multe meciuri până acum. Trebuie să ne bucurăm de victorie, aşa cum e ea. Căldura şi oboseala sunt cauzele obiective ale evoluţiei din meciului de astăzi. Nu m-a mulţumit decât scorul, nimic altceva, la pauză erau dărâmaţi toţi jucătorii. Le dau două zile libere, după care pregătim meciul cu Dinamo, care este decisiv pentru titlul".

În ceea ce priveşte maniera în care a jucat echipa sa, Marian Iancu a fost de aceeaşi părere cu Gabi Balint: "Galaţiul nu este orice echipă, iar când o laşi să joace s-a văzut ce se putea întâmpla, ne putea egala. Azi am câştigat norocos, dar meritat. Felul în care arată echipa mă îngrijorează, dar trebuie să plecăm de la prezumţia că suntem foarte, foarte obosiţi", a spus acesta la Sport.ro, după care s-a referit la partida cu Dinamo: "Jocul cu Galaţiul nu este un joc care să-mi dea liniştea necesară pentru meciul cu Dinamo, care pleacă favorită, joacă acasă şi porneşte cu ideea de revanşă după ce a păţit în Cupa României".

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Petre Grigoraş, a invocat căldura drept pretext pentru jocul mai puţin reuşit al fotbaliştilor săi: "Nu am făcut un meci prea reuşit, căldura i-a lovit în cap pe mulţi. Comitem greşeli mari, luăm goluri uşor, noi am jucat foarte slab, Timişoara slab. Sperăm măcar să ne îndeplinim obiectivul, adică salvarea de la retrogadare. Este cea mai neagră perioadă din cei trei ani şi jumătate de când sunt la Galaţi. Nu ştiu dacă mai rămân la echipă din vară. Timişoara a înscris din ocazia unui oportunist care nu degeaba este golgheterul campionatului".

Directorul general al grupării găleţene, Marius Stan, a fost de părere că eşecul înregistrat contra formaţiei FC Timişoara poate implica echipa sa în lupta pentru evitarea retrogradării:: "Am emoţii pentru retrogradare, azi i-am simţit pe timişoreni foarte obosiţi, dar nu am ştiut să exploatăm această situaţie".

FC Timişoara a învins, sâmbătă, formaţia Oţelul Galaţi, scor 1-0, şi a ajuns astfel la cea de-a 19-a victorie în ediţia 2008-2009 a Ligii I, succes care apropie gruparea de pe Bega la numai patru puncte de liderul Dinamo.