MENIU

B.Niculescu Duvăz: PSD nu susţine decât codul Andronescu

Foto: NewsIn

Legile educaţiei bagă zâzanie în Coaliţie. Social-democraţii susţin legile educaţiei în varianta propusă de Ecaterina Andronescu şi acuză PD-L că face din acest proiect de lege un subiect de campanie electorală pentru Traian Băsescu. În schimb, premierul cere modificarea documentului astfel încât să respecte prevederile pactului pentru educaţie şi pe cele ale programului de guvernare.

"PD-L continuă să facă din acest proiect de lege un subiect de campanie electorală pentru Traian Băsescu, care a înfiinţat o comisie cândva privind
problema educaţiei, care a eşuat", a declarat Bogdan Niculescu Duvăz la Realitatea FM.

"În coaliţie nu s-a stabilit asumarea răspunderii pe codul educaţiei. Apoi, codul educaţiei este cel al ministrului Andronescu, iar discuţiile trebuie să continue pe marginea acestei legi pentru ca un număr cât mai mare din cei implicaţi în educaţie să o aprobe", mai spune Niculescu Duvăz.

Guvernul a anunţat că îşi va asuma răspunderea miercuri pe legile educaţiei
Deşi liderii PSD susţineau că premierul Emil Boc ar fi acceptat să-şi asume răspunderea pe legea educaţiei propusă de ministrul Andronescu, primul ministru îi contrazice. Şeful guvernului a anunţat că dacă actualul ministru nu-şi va modifica proiectul, până când documentul va corespunde pactului pentru educaţie şi programului de guvernare, o va face el.