MENIU

Avocado, miracolul anti-îmbătrânire

duffydoings.blogspot.com

Avocado este un fruct miraculos în ceea ce priveşte proprietăţile sale anti-îmbătrânire. Pe lângă faptul că este un fruct delicios, acesta este plin de substanţe care pot influenţa chiar şi longevitatea.

Avocado a fost adus din America Centrala, în jurul anului 1500. Surprinzător, cuvântul provine din limba Nahua şi însemnă "testicul", din pricina formei specifice.

Acidul oleic este un acid gras nesaturat, avocado având o concentraţie ridicată din această substanţă. Un studiu a arătat că după o dietă de şapte zile, bogată în avocado, pacienţii au înregistrat o scădere de 17% a nivelului colesterolului. Subiecţii au înregistrat şi o scădere de 22% a LDL-ului ("colesterol rău") şi a trigliceridelor, precum şi o creştere de 11% a HDL-ului (colesterolul bun)

Fructul sud-american este bogat şi în potasiu, acesta oferind 25% din totalul necesar zilnic al omului. Potasiul ajută la protecţia inimii şi a arterelor, reducând riscul de tensiune ridicată şi accidente vasculare.

Avocado este şi o sursă importantă de antioxidanţi, ajutând organismul în lupta cu radicalii liberi şi protejând organele şi ţesuturile de procesul de îmbătrânire.
Mai multe articole despre:
America de Sud antioxidanţi avocado potasiu