MENIU

Avionul dispărut în Oceanul Indian s-ar fi prăbuşit cu puţin timp înainte de aterizare

Foto: RTV

Avionul yemenit cu peste 150 de persoane la bord care a dispărut în Oceanul Indian s-ar fi prăbuşit cu puţin timp înainte de a ateriza în Comore.

"Avem un accident, un avion s-a prăbuşit în mare", a declarat un oficial de la compania aviatică Yemenia, sub acoperirea anonimatului.

Un oficial ONU de la aeroportul din Moroni, care a refuzat să i se dezvăluie identitatea, a declarat că turnul de control a fost anunţat că avionul se pregăteşte de aterizare, apoi a pierdut contactul cu acesta.

"Avionul s-a prăbuşit şi încă nu ştim exact unde. Credem că este în regiunea Mitsamiouli", a declarat vicepreşedintele Comore Idi Nadhoim. Oraşul Mitsamiouli se află pe cea mai mare insulă a arhipelagului, Grande Comore.

"Credem că accidentul s-a produs undeva în apropierea aeroportului", a declarat Ibrahim Kassim, un reprezentant al instituţiei locale pentru securitate aviatică. "Vremea nu este foarte favorabilă. Marea este foarte agitată".

"Două avione militare franceze au plecat din insula Mayotte şi din Reunion pentru a căuta avionul", care transporta cetăţeni francezi şi din Comore, a declarat Hadji Madi Ali, directorul general al aeroportului internaţional din Moroni.

"Pentru moment nu avem niciun fel de informaţii dacă există sau nu supravieţuitori", a declarat ministrul de Interne Hamid Bourhane.

Compania Yemenia este deţinută în proporţie de 51% de guvernul yemenit, iar restul acţiunilor aparţin guvernului saudit.

 

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit Oceanul Indian Comore Yemenia