MENIU

Avancronica Supercupei României: Unirea Urziceni - CFR Cluj. VEZI echipele de start!

Foto: NewsIn

Pentru prima oară în istoria Supercupei două echipe din provincie se vor duela pentru trofeu. Unirea şi CFR au ajuns cele mai bune formaţii din România şi spun că ar fi un început perfect de sezon dacă şi-ar mai aşeza un trofeu în vitrină. Supercupa României va fi LIVE-TEXT pe REALITATEA.NET.

Unirea Urziceni şi CFR Cluj se vor întâlni de două ori în decurs de o săptămână. Duminică, în Supercupă, şi weekend-ul viitor, în prima etapă din noul sezon.

Ambele formaţii abia au revenit din cantonamente şi au anunţat că vor să câştige primul trofeu în noul sezon, Supercupa. Este singurul trofeu intern care le mai lipseşte celor de la CFR, care au strâns în doi ani un titlu şi două cupe.

Unirea, fără victorie în faţa CFR-ului

Unirea Urziceni are un adevărat complex în faţa CFR-ului, nereuşind să câştige niciodată în fata formatiei din Gruia. Până acum, cele două formaţii s-au întâlnit de şapte ori, iar clujenii au înregistrat patru victorii, trei partide încheindu-se la egalitate. Nu este pentru prima dată când cele două echipe se duelează pentru un trofeu. Anul trecut, CFR a câştigat Cupa României după ce a învins Unirea cu 2-1 în finală.

Supercupa, într-un anonimat total

Deşi preţul biletelor a fost unul modic, suporterii celor două echipe nu s-au inghesuit. În patru zile au fost vândute aproape 100 de bilete. Dacă ţinem cont de faptul că Clujul se află la o distanţă destul de mare de Bucureşti, iar echipele care-şi vor disputa Supercupa nu se prea pot lăuda cu mulţi suporteri, e posbil ca meciul să se dispute într-un anonimat total şi în tribune să fie maxim 1.000 de spectatori.

De altfel, chiar Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a pus punctul pe i. "CFR şi Unirea sunt două echipe cu suporteri puţini şi mai joacă şi în Bucureşti. Şi dacă lăsam intarea liberă la stadion, tot dracu’ ăla era, nu venea nimeni. Oricum, biletele sunt ieftine. Le-am spus să joace şi la Urziceni sau Cluj, dar cluburile nu au acceptat", a declarat Lupescu, pentru "Adevărul". Interesant, soluţia pentru ieşirea din acest anonimat pare a fi găsită chiar de preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. "Voi propune în comitetul executiv ca Supercupa să se joace în Spania sau Italia, în zonele cu mulţi români", a spus oficialul CFR-ului, la Protv.

Supercupa României, în cifre

Astăzi se va disputa cea de-a 11-a Supercupă a României. Este pentru prima dată când trofeul, care se dispută din 1994 între câştigătoarea campionatului şi a Cupei, se va juca între două echipe din provincie. Singurele echipe din afara Capitalei care s-au mai luptat pentru acest trofeu au fost Gloria Bistriţa şi Petrolul, chiar în primele două ediţii, 1993-1994 şi 1994-1995. Ambele s-au înclinat însă în faţa Stelei, care este de altfel şi echipa care are cele mai multe trofee, 5. Tot un (ex)stelist, Marius Lăcătuş, este şi deţinătorul celor mai multe trofee din postura de jucător, trei.

Supercupa se va juca pe "Giuleşti"

Supercupa va fi condusă la centru de arbitrul Georgian Ionescu, ajutat la cele două linii de asistenţii Cristian Nica şi Aurel Oniţa.

Partida dintre Unirea Urziceni şi CFR Cluj se va disputa astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu". Opt din cele 10 Supercupe jucate până acum s-au disputat pe fostul stadion "Naţional", una în Regie şi una în Cotroceni. 

Echipele de start

CFR Cluj

Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Dani - Culio, Peralta -  Deac, Ruiz, Mara
Rezerve: Stăncioiu, Mureşan, Leao, Trică, Dubarbier, Kone, Traore

Unirea

Grigore - Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu - Apostol, Parasschiv, Brandan, Frunză - Bilaşco, Rusescu
Rezerve: Tudor, Mehmedovic, Pădureţu, Onofraş, Dănălache, Epaminonda Nicu, Ricardo