MENIU

Autostrada Soarelui este în paragină - VEZI VIDEO

Foto: RTV
Sistemul de monitorizare a traficului de pe Autostrada Soarelui nu funcţionează

Cu doar o săptămână înainte de 1 Mai, Autostrada Soarelui, principalul drum spre Litoral, este în paragină. Sistemul de monitorizare a traficului şi cel de avertizare a şoferilor nu funcţionează, gardul şi panourile antiorbire furate, iar la telefoanele pentru apeluri de urgenţă nu răspunde nimeni.

Cu peste 10 milioane de euro cheltuiţi şi trei ani de aşteptări sistemul de supraveghere a traficului şi atenţionare a şoferilor de pe Autostrada Soarelui a fost dat în folosinţă la sfârşitul lui 2007. A funcţionat însă doar câteva luni. Asta pentru că panourile de semnalizare, camerele video şi telefoanele de urgenţă nu mai merg. Fibră optică prin care operau a fost furată.

Paguba se ridică la 500 de mii de lei. Pentru vandalizarea infrastructurii pe drumul spre mare, reprezentanţii Companiei de Autostrazi şi Drumuri Naţionale dau vina pe firma de pază a autostrăzii.

Lucru greu de realizat deoarece contractul cu această firmă a expirat. Ceea ce înseamnă că acum autostrada nu este păzită de nimeni. Poliţiştii de pe A2 spun că se descurcă foarte greu în lipsa sistemelor de supraveghere a traficului.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri si Autostrăzi dau asigurări că toate probleme vor fi rezolvate până la începutul acestei veri. Până atunci însă, atenţie mare celor care aleg să plece la mare de 1 Mai. 

Mai multe articole despre:
autostradă Autostrada Soarelui fibră optică