MENIU

Autorul deturnării avionului din Mexic se credea într-o "misiune divină"

foto: RTV
Piratul aerului e un pastor protestant cunoscut ca toxicoman şi alcoolic

Fanatismul religios s-a aflat la originea deturnării unui avion mexican cu peste 100 de pasageri la bord. Şeful celor patru piraţi ai aerului este un pastor convins că diavolul ameninţa Mexicul. Din fericire, toată drama de pe aeroportul din Ciudad de Mexico s-a încheiat fără vărsare de sânge.

Conducătorul piraţilor aerului se credea, nici mai mult, nici mai puţin decât într-o misiune divină, legată de interpretarea apocaliptică a zilei de miercuri.

Autorităţile au anunţat că pastorul mexican de origine boliviană, în vârstă de de 44 de ani, e alcoolic şi toxicoman. Chiar şi arestat însă, José Mar Flores Pereira, şi-a susţinut punctul de vedere.

"Mai întâi vreau să anunţ că un cutremur cum n-a mai fost altul va lovi această naţiune. De asemenea, vreau să anunţ lumea că a doua Înviere va avea loc în Mexic, pentru că Dumnezeu mi-a spus, nu te mai referi la naţiuni", a spus pastorul.

Avionul companiei AeroMexico avea 112 oameni la bord şi făcuse o escală în staţiunea Cancun, venind din Bolivia către Ciudad de Mexico. Pereira şi alţi patru adepţi ai acestuia au ameninţat, imediat după decolarea din Cancun, că vor arunca avionul în aer dacă nu li se oferă posibilitatea de a vorbi direct cu preşedintele mexican, Felipe Calderon.

Autorităţile au precizat că viaţa pasagerilor nu a fost nicio clipă în pericol şi că nu a avut loc niciun incident violent în timpul zborului sau în momentul în care pasagerii erau eliberaţi de forţele de securitate. 

 

Mai multe articole despre:
Mexic pastor deturnare Cancun Ciudad de Mexico