MENIU

Autorităţile din Timiş, pregătite de iarnă

Autorităţile din Timiş, pregătite de iarnă
Autorităţile din Timiş, pregătite de iarnă

Autorităţile locale şi judeţene din Timiş susţin că sunt pregătite de iarnă. Au achiziţionat deja tone de sare, nisip şi mii de litri de clorură de calciu. Zeci de utilaje sunt pregătite să iasă pe traseu în caz de ninsoare sau polei. Poliţiştii şi pompierii vor fi şi ei la datorie în perioada sărbătorilor, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică verifică localurile în care se organizează mese festive.

Regionala de Drumuri şi Poduri se va ocupa de deszăpezirea a 460 de kilometri de drumuri naţionale şi europene, în timp ce reprezentanţii Direcţiei de Drumuri din Consiliul Judeţean Timiş au în grijă 1.000 de kilometri de drumuri judeţene. 33% din materialul antiderapant a fost deja achiziţionat.

\"Vor acţiona în această iarnă 97 de autoutilaje şi 144 de muncitori. Se vor împrăştia 6.500 de tone de sare, 8.500 de tone de nisip şi 600.000 de litri de clorură de calciu \", a declarat Ioan Maliţa, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Pentru că perioada sărbătorilor se apropie, pregătiţi să intervină la nevoie sunt şi poliţiştii şi pompierii. Ei au în vizor zeci de lăcaşuri de cult şi centre comerciale.

Inspectorii sanitar-veterinari şi cei de la protecţia consumatorului încep, din această săptămână, controalele în unităţile care comercialiază produse din carne, dar şi în pieţele sau târgurile din judeţ.

Mai multe articole despre:
iarnă autorităţi controale deszăpezire