MENIU

Autorităţile cubaneze neagă că Fidel Castro ar fi pe moarte

Foto: secretcorners.net

Preşedintele cubanez Raul Castro a dezminţit zvonurile potrivit cărora fratele său mai în vârstă Fidel este pe moarte, spunând că acesta s-a simţit suficient de bine fizic şi psihic miercuri pentru a se întâlni cu preşedintele argentinian Cristina Kirchner.

"A petrecut timp cu preşedinta (Argentinei - n.red.), face mişcare, meditează mult, mă asistă şi mă ajută", a spus Raul Castro pe aeroportul din Havana, unde a condus-o pe Kirchner după vizita acesteia de trei zile în Cuba. "În curând voi face o călătorie în Europa. Credeţi că aş putea pleca, dacă Fidel ar fi grav bolnav?", a spus el.

Speculaţiile despre starea lui Fidel Castro s-au înmulţit în ultimele săptămâni, când fostul preşedinte a încetat să mai publice articole şi nu a participat la cea de a 50-a aniversare a revoluţiei cubaneze care l-a adus la putere la 1 ianuarie 1959.

În vârstă de 82 de ani şi bolnav, Fidel Castro nu a mai apărut în public din iulie 2006, când a fost operat pentru o boală intestinală necunoscută. El a continuat să publice articole în presa oficială, încetând brusc în 15 decembrie. Raul Castro nu a spus de ce fratele său a încetat să mai scrie, dar a promis că va reîncepe curând. De altfel, Fidel Castro a publicat chiar miercuri seară un comentariu despre noul preşedinte american Barack Obama, pe site-ul oficial cubadebate.cu.

La rândul său, şefa statului argentinian a declarat că s-a întâlnit cu Fidel Castro timp de mai mult de o oră, în care au discutat mai multe teme, inclusiv instalarea unui nou preşedinte la Casa Albă. Fidel Castro i-a spus că a urmărit învestitura la televizor şi a vorbit în termeni pozitivi despre noul preşedinte".
Mai multe articole despre:
moarte Cuba Fidel Castro preşedinte