MENIU

Australienii au declarat război broaştelor buboase

Foto: coolthingsinrandomplaces.com

Oamenii din statul australian Queensland au participat la o capturare în masă a broaştelor buboase veninoase, într-un efort colectiv de control al dăunătorilor.


Evenimentul este cunoscut drept Toad Day Out şi a fost promovat de un politician din Queensland, Shane Knuth, informează BBC.

Broaştele buboase trebuie să fie capturate în viaţă şi fără să fie rănite, examinate de experţi, apoi ucise cu omenie, potrivit regulilor evenimentului.

Broaştele buboase de trestie au fost aduse în Australia din America de Sud în 1935 pentru a mânca gândacii, dar au devenit o pestă ele însele.

"Acesta este un exemplu al modului în care poate fi câştigat războiul cu broaştele de trestie", a declarat Knuth, care speră să facă din Toad Day Out un eveniment naţional.

Criticii broaştelor buboase le învinovăţesc pentru moartea crocodililor care le mănâncă, intoxicându-se din cauza veninului lor.

Şi copiii au participat la colectarea animalelor. "Nu ştiu câte avem, dar toate sunt aşa de grase!", a declarat un băieţel.

Majoritatea broaştelor buboase vor fi transformate în fertilizatori sau vor fi donate departamentului ştiinţific de la Universitatea James Cook.

Dar cele mai grase vor fi împăiate de un taxidermist din Queensland.