MENIU

Aurel Cornea: Sindicatele din învăţământ sunt hotărâte să continue protestele

Foto: REALITATEA.NET
Liderul Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: vom apela chiar la forma extremă de luptă sindicală şi anume la greva generală.

Liderul Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat că sindicatele din învăţământ sunt hotărâte să continue protestele.

"Noi am făcut un program care are părţi specifice, în cazul celor din învăţământ, nu vom trece notele în catalog. Mai avem şi formele generale de protest şi vom apela chiar la forma extremă de luptă sindicală şi anume la greva generală", a declarat liderul Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, după negocierile purtate la Ministerul Muncii de către reprezentanţii sindicatelor.

Sindicaliştii nu exclud şi varianta declanşării unei greve pe termen nelimitat.

Peste 800.000 de salariaţi din administraţia publică, sănătate şi învăţământ şi-au încetat luni activitatea, astfel încât copiii nu vor merge la lecţii, spitalele nu vor face internări decât în regim de urgenţă, iar vămile, ghişeele caselor de pensii ori ale primăriilor vor fi închise. Greva de luniva fi urmată de proteste de stradă programate să aibă loc, miercuri, în Capitală.

Mai multe articole despre:
grevă sindicate negocieri învăţământ