MENIU

Aurel Cazacu, analist militar: „Tehnica militară rusească și-a dovedit performanța în luptă”

Discursul ținut de Vladimir Putin de Ziua Victoriei a conținut arhicunoscutele mesaje anti occident, anti-nazism. În plus, liderul de la Kremlin a încercat o manevră propagandistică spunând că el a fost cel atacat, nu că el a atacat primul, consideră Aurel Cazacu, analist militar.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, analistul militar a criticat faptul că Putin nu a ordonat armatei să înceteze focul într-o zi așa de specială, pe când oponentul acestuia, Volodimir Zelenski, a ordonat p încetare a focului pentru o zi.

„Ceea ce este trist este că președintele Zelenski a ordonat ca astăzi să nu se mai tragă, să nu mai moară oameni, iar Putin nu a făcut acest lucru. Putin în felul ăsta și-a aratătat adevărata față, pentru că nu era normal ca atunci când își omagia eroii armata rusă să lupte, să facă atentate și să omoare oameni în Ucraina. Pe mine asta m-a mâhnit foarte mult, și el și-a arătat adevărata față. Din punct de vedere al tehnicii, diacursul lui , este normal să justifice celor care nu au acces.”

Aurel Cazacu a oferit o perspectivă de specialitate asupra tehnicii militare actuale a lui Putin:

„Tehnica militară rusească, indiferent de ce ar arăta Putin, și-a dovedit performanța în luptă. Luptele au arătat că tehnica rusească nu este performantă.”

Analistul militar consideră că Putin investește în propagandă tocmai pentru a opri eventualele reproșuri din partea populației: 

„Au luat o măsură pentru a preîntâmpina eventualele reproșuri. Putin nu are decât să i se întâmple ceva în acest sens și poporul rus să-i reproșeze că mor oameni nevinovați și de la ei, ceea ce nu este normal.”