MENIU

Audienţele de la omagiul adus lui Michael Jackson, fără precedent de la moartea lui Lady Di

Foto: hiphoprx.com

31 de milioane de telespectatori din SUA au urmărit marţi omagiul adus "regelui muzicii pop" Michael Jackson, număr puţin sub cel al persoanelor care au urmărit funeraliile prinţesei Diana în 1997, potrivit Institutului Nielsen.

Funeraliile lui Jackson au fost cele mai urmărire de la funeraliile prinţesei Diana încoace. Global Language Monitor a spus că ceremonia a generat cu 18% mai multe relatări decât la moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

Din aproape 20 de posturi de televiziune americane - printre care ABC, NBC, CBS, CNN, Fox sau hispanicele Telemundo şi Univision - 31,1 milioane de persoane, aproape 10% din populaţia americană, din 23,6 milioane de cămine au urmărit ceremonia din Los Angeles.

Potrivit Nielsen, puţin sub 35 milioane de persoane din 25,7 milioane de cămine au urmărit funeraliile fostului preşedinte Ronald Reagan în 2004, iar 33,2 milioane din 26,6 milioane de cămine americane au urmărit funeraliile prinţesei Diana în 1997.

Funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea din 2005 au fost urmărite de 8,8 milioane de telespectatori în SUA, iar cele ale lui Gerald Ford, din 2007, de 15 milioane de telespectatori americani.