MENIU

Au început să apară şi apartamente noi pentru programul "Prima casă"

Foto: askmen.com

Ofertele prin Prima Casă au început să curgă şi pentru apartamentele noi. Un dezvoltator a semnat luni primul său contract pentru o locuinţă plătită de client cu bani garantaţi de stat. Alţi constructori spun că au pe listele de aşteptare zeci de oameni care intenţionează să ia bani tot prin programul Prima Casă.

Locuinţa contractată este un apartament de două camere din nordul Capitalei în valoare de aproape 80.000 de euro care va fi cumpărat de o familie tânără din Bucureşti.

"Clientul nostru a ales un apartament de două camere pentru care avea circa 19.000 de euro din surse proprii şi diferenţa de 60.000 de euro urmează să o contracteze printr-un credit de la una din cele trei bănci unde şi-a depus documentele", a declarat reprezentatul companiei.

Pe lista de aşteptare, dezvoltatorii mai au alţi 15 potenţiali clienţi. Mai toţi caută apartamentele de două camere. Preţurile apartamentelor noi, cu două camere, din nordul Capitalei, pornesc de la 79.000 de euro, inclusiv TVA şi loc de parcare inclus. Dezvoltatorii se mai laudă cu locuinţe construite lângă pădure, departe de betoanele oraşului.

În sudul Bucureştiului preţurile pornesc de pe la 60.000 de euro, fără TVA sau loc de parcare. Dezvoltatorii susţin că au deja 35 de cereri pe lista de aşteptare.

Experţii imobiliari vă recomandă să fiţi foarte atenţi când încheiaţi un contract pentru Prima Casă. Nu de alta, dar există riscul să găsiţi dezvoltatori care vor să vândă locuinţe deja ipotecate, tocmai în contul banilor luaţi pentru a construi ansamblurile rezidenţiale.