MENIU

Atentat terorist la bordul unui avion, în Statele Unite

Atacatorul a fost dus în custodia FBI.

Un bărbat a încercat să detoneze un dispozitiv şi a rănit mai mulţi pasageri. Atentatorul, bănuit de legături cu reţeaua Al Qaida, se află acum în custodia FBI.

Atentat terorist la bordul unui avion ce ateriza pe aeroportul din Detroit, Statele Unite. Un bărbat a încercat să detoneze un dispozitiv şi a rănit mai mulţi pasageri. Atentatorul, bănuit de legături cu reţeaua Al Qaida se află acum în custodia FBI. Martorii povestesc că bărbatul a încercat să detoneze un dispozitiv în momentul în care avionul ateriza. S-a produs o mică explozie, dar şi multă panică.

Cel mai grav rănit se pare că a fost chiar atentatorul, iar alţi martori spun că acesta a încercat să îşi dea foc. La bordul avionului se aflau 278 de pasageri. Surse oficiale americane au declarat că suspectul este un nigerian de 23 de ani, bănuit de legături cu Al Qaida. Un înalt oficial a declarat pentru CNN că nigerianul se află într-o bază de date cu suspecţi de terorism.

Presa americană dezbate pe larg faptul că atentatorul, aflat deja în vizorul autorităţilor, a reuşit să se urce în avion cu material inflamabil asupra sa. Toate acestea în contextul regulilor antiterorism extrem de stricte, impuse în aeroporturile internaţionale.