MENIU

Asociaţiile pentru protecţia animalelor au pichetat Parlamentul

Foto: RTV

Mai multe asociaţii de protecţie a animalelor au pichetat marţi sediul Parlamentului. Ele cer urgentarea adoptării proiectului de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Acesta prevede obligativitatea construirii de adăposturi pentru câini, pisici şi animale mari precum şi sterilizarea.

Proiectul legislativ a fost adoptat în unanimitate de catre Senatul României în decembrie 2007, însă de atunci este blocat la Comisia de Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor.

"De un an şi cinci luni stă proiectul la Comisia pentru Administraţie Publică, sub pretextul că sunt alte urgenţe", a declarat preşedintele Asociaţiei Cuţu-Cuţu, Marcela Lungu.

Proiectul legislativ a fost adoptat în unanimitate de către Senat în decembrie 2007, însa de atunci este blocat în Camera Deputaţilor, din cauza altor urgente. Numai în Bucureşti în acest moment sunt 35.000 de câini fără stăpân, cu 5.000 mai mulţi decât anul trecut. Dintre aceştia doar 2.500 sunt în adăposturi.

În prezent, în Capitală, din datele înregistrate de asociaţiile pentru protecţia animalelor, există aproximativ 35.000 de câini fără adăpost. Doar 2.500 şi-au găsit un loc într-un adăpost.

Mai multe articole despre:
animale protecţie pichetare asociaţie