MENIU

Asociaţia pentru Comunicare Nonviolentă a organizat ''Săptămâna Alăptării în Bucureşti'', pentru a determina mamele să alăpteze copiii

Foto: adina.cheriches.ro

Asociaţia pentru Comunicare Nonviolentă, prin proiectul “Naşte cum simţi”, a încercat să convingă mamele de beneficiile alăptării printr-un eveniment inedit. În perioada 10-16 august 2009, în Bucureşti, a avut loc “Săptămâna alăptării''. Scopul proiectului a fost creşterea procentului de copii alăptaţi in Bucureşti şi, ulterior, în România.

De luni până sâmbătă, o echipă de consilieri a fost prezentă în parcurile bucureştene, pentru a oferi mamelor şi gravidelor informaţii şi consiliere pentru alăptare. Iar duminică, 16 august 2009, consilierii au organizat «Grupul de sprijin pentru alăptare», pentru a discuta despre factorii care influenţeaza negativ alimentaţia naturală a nou-născutului.

Scopul proiectului este creşterea procentului de copii alăptaţi in Bucureşti şi, ulterior, în România, conform cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sanătăţii, ale UNICEF, ale Ministerului Sănătăţii şi ale IOMC.

În Bucureşti, începând din maternitaţi, majoritatea copiilor primesc lapte praf. Acesta este un substitut pentru laptele matern, folositor pentru cazurile rare în care copilul nu poate fi alăptat. Cu toate acestea, in capitală (şi nu numai), nou-născuţii sunt hrăniţi artificial, în cele mai multe cazuri.

Doar 16% dintre copii cu vârsta între 0 şi 5 luni au fost alăptaţi exclusiv, conform Studiului Sănătăţii Reproducerii, din 2004. În România, media vârstei de înţărcare este de 4 luni, în scădere importantă faţă de 1991, cand era de 9 luni, potrivit studiului “Statusul nutriţional al copiilor în vârstă de până la 5 ani”, realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC), Ministerul Sănătăţii şi UNICEF.

Mai multe articole despre:
copii Bucureşti gravide mame alăptare asociaţie