MENIU

Armstrong rămâne încă doi ani în ciclism

Lance stă în şa până în 2011

Septuplu câştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong nu se lasă depăşit de noua generaţie şi afirmă că va rămâne în competiţii până la 40 de ani.

Obiectivul lui Lance Armstrong pentru 2009 nu s-a împlinit: americanul a ratat cel de-al optulea trofeu al Turului Franţei în faţa lui Alberto Contador. Cu toate că înfrângerea ar putea avea darul să descurajeze pe oricine, Armstrong a explicat, într-un interviu, că va continua activitatea sportivă profesionistă încă doi ani alături de noua sa echipă, Radio Shack.

\"Mă voi retrage după 2011. Echipa aceasta nu a fost construită pentru mine, eu am 38 de ani. Echipa trebuie să meargă mai departe decât Armstrong. Dacă te uiţi la Tour de France aşa cum a fost el în 2009, Astana a avut cea mai puternică echipă în cursă. Din cei nouă, opt sunt acum la Radio Shack.  Ne lipseşte un super-favorit precum Alberto (Contador, n.r.) dar avem aceeaşi şansă să câştigăm. Alberto este un talent incredibil, mai bun decât oricine, atât pe bicicletă cât şi mental. Nu sunt un idiot - va fi greu să-l învingem, unii spun chiar imposibil. Vom vedea\", a declarat Armstrong pentru Gazetta dello Sport.

Alberto Contador, aflat momentan în Italia pentru antrenamente, a optat pentru respectarea contractului său cu un Astana slăbit, în ciuda faptului că alte oferte. Majoritatea componenţilor echipei au plecat alături de Lance Armstrong şi formează acum echipa Radio Shack.