MENIU

Ar trebui Piţurcă să-l folosească pe Max Nicu în partida cu Serbia? TU CE CREZI?

Foto: NewsIn

Maximilian Nicu e ultima "achiziţie" a tricolorilor. După ce a redobândit recent cetăţenia română, jucătorul germanilor de la Herta Berlin e gata să dea o mână de ajutor la cel mai important meci al României din prima partea a lui 2009. Titular incontestabil la liderul din Bundesliga, Nicu e privit ca o mare speranţă, un jucător care ar putea avea un aport important la un eventual succes în faţa plavilor. Tu ce crezi, ar trebui Piţurcă să-l folosească pe Max Nicu în partida cu Serbia?

Cetăţean român, din nou, de o săptămână, Maximilian Nicu este surpriza pe care Victor Piţurcă a pregătit-o lui Radomir Antici. Impresionat de forma mijlocaşului în Bundesliga, al cărei lider este alături de echipa sa de club, Herta Berlin, Piţurcă i-a oferit lui Maximilian Nicu şansa de a îmbrăca tricoul selecţionatei României. Şi asta într-un moment delicat, înaintea importantului test cu Serbia din preliminariile CM 2010. Nicu, aflat şi în atenţia naţionalei Germaniei, a ales însă să evolueze pentru ţara sa de baştină.

Dilema lui Piţurcă în acest moment este dacă să-l folosească sau nu pe Nicu în importantul test cu Serbia.

Avantaje

Max Nicu e un jucător polivalent, care poate volua atât în banda stângă (cum a fost folosit cel mai des la Herta), cât şi în centru sau pe partea dreaptă. La antrenamentele din această săptămână, dinaintrea partidei oficiale cu Serbia, selecţionerul Piţurcă l-a folosit în banda dreaptă. Mijlocaşul e în formă şi e lider alături de echipa sa în Germania, într-un campionat puternic.

Dezavantaje

Nicu nu îi cunoaşte pe internaţionalii români, nu e jucat niciodată alături de ei. În plus, miza partidei e foarte mare, un eventual eşec în faţa Serbiei ar reduce serios şansele de calificare ale naţionalei nostre la CM 2010. Apoi e şi presiunea imensă, creată mai ales de media în ultima perioadă, care l-a promovat puternic pe jucător, şi care ar putea avea un efect de bumerang asupra psihicului acestuia. Să nu uităm "episodul"
Reghecampf, relativ asemănător, de acum exact şase ani, din preliminariile EURO 2004. Ex-stelistul, care juca atunci la o altă grupare germană, Energie Cottbus, a fost convocat la la naţională în dezastrul cu Danemarca, 2-5 pe stadionul "Naţional". "Reghe" a gafat serios în acel meci, iar cariera sa de internaţional s-a încheiat în acel moment.

TU CE CREZI? Ar trebui Piţurcă să-l folosească pe Max Nicu în partida cu Serbia?

Click aici şi vezi cine e Maximilian Nicu
Mai multe articole despre:
România naţionala debut Maximilian Nicu