MENIU

Aproape 2.000 de studenţi ai unei universităţi americane au simptome similare cu cele ale gripei H1N1

Foto: wordpress.com

Circa 2.000 de studenţi de la Universitatea din Washington s-au plâns în ultimele zece zile de simptome asemănătoare cu cele ale gripei H1N1.

Este vorba de mai mult de 10% dintre studenţii din campusul cu 19.000 de persoane.

Potrivit autorităţilor medicale regionale, un test efectuat de un laborator local săptămâna trecută "a confirmat că valul gripal este provocat de H1N1".
"Estimăm că am fost în contact cu circa 2.000 de studenţi care se plâng de simptome apropiate de gripa H1N1 în primele zece zile ale primului semestru", potrivit universităţii.

Thomas Frieden, directorul Centrului de control şi prevenire a bolilor, a spus că autorităţile medicale au constatat în întreaga ţară un număr neobişnuit de cazuri de gripă pentru această perioadă a anului.

Potrivit unei anchete a American College Health Association, gripa H1N1 a început să se răspândească în universităţile americane, unde s-au înregistrat peste 1.600 de cazuri din prima săptămână de cursuri, însă numai o spitalizare.

"Sunt foarte multe cazuri şi nu este decât prima săptămână. Nu aş fi surprins să constatăm o accelerare a numărului de cazuri", a declarat preşedintele American College Health Association.

Mai multe articole despre:
SUA studenţi simptome H1N1 noua gripă