MENIU

Apărarea antiaeriană rusă nu poate intercepta rachete balistice nord-coreene

Foto: imageshack.us

Apărarea antiaeriană rusă nu poate intercepta rachete balistice nord-coreene, a declarat generalul Anatoli Kornukov, fost comandant al aviaţiei militare ruse.

"Dacă rachetele nord-coreene se află în spaţiul aerian al Rusiei, sistemele de apărare antaeriană S-300, instalate în Extremul Orient rus nu vor putea să le distrugă. Acest sistem nu este făcut pentru a distruge rachete balistice, fie că este vorba de viteză sau de altitudine", a subliniat generalul Kornukov.

Potrivit acestuia, sistemele mai moderne de apărare antiaeriană S-400 Triumf ar putea reliza această sarcină, dar acesteasunt testate deocamdată numai în regiunea Moscovei.

Coreea de Nord a desfăşurat un nou test nuclear în 25 mai, urmat de lansarea a cinci rachete cu rază scurtă de acţiune. În prezent, Phenianul pare să pregătească un tir cu rachetă cu rază medie de acţiune. Racheta ar fi în curs de pregătire la o bază din Anbyon, la corca 100 kilometri nord-est de Seul. Potrivit Yonhap, ar putea fi vorba despre o rachetă Rodong, cu o rază de acţiune de 1.300 kilometri sau despre o nouă rachetă cu rază medie de acţiune, de 3.000 de kilometri.

Phenianul pare, de asemenea, să pregătească lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune de la o altă bază, din Dongchang-ri, au spus oficiali sud-coreeni şi americani.
Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Rusia rachete balistice