MENIU

Anul 2009 a adus consolidarea comerţului online

Comerţ online/Foto: Business Standard

Anul acesta, piaţa românească de comerţ online a fost marcată de consolidări puternice, iar valoarea totală s-a ridicat la 225 milioane de euro, în creştere cu 12,5% faţă de anul trecut, când estimările au situat piaţa la 200 milioane de euro.

Cea mai importantă tranzacţie din comerţul online din 2009 a fost achiziţionarea a 51% din eMAG de către Asesoft. Compania ce deţinea magazinul online a purtat discuţii cu mai mulţi investitori financiari şi strategici, creşterea continuă şi într-un ritm accelerat a afacerii făcând evidentă încă din primăvara anului trecut nevoia de a atrage un investitor pentru capitalizarea companiei.

\"După mai bine de un an de discuţii chiar şi cu investitori externi, am decis să mergem alături de un partener care s-a aflat foarte aproape de noi în ultimii şapte ani. Acordul dintre cele două companii este unul strict financiar, fiecare îşi va continua independent linia proprie de business şi îşi va păstra focusul pe piaţa pe care activează: Asesoft pe distribuţie şi eMAG pe cea de retail online\", declara, la momentul încheierii tranzacţiei, Radu Apostolescu, director marketing şi cofondator eMAG.

Citeşte mai mult pe Business Standard.