MENIU

Antonescu: Vom face o scrisoare publică pentru susţinerea lui Klaus Johannis

Foto: NewsIn
Antonescu: Croitoru nu are nicio şansă evidentă de a alcătui un guvern.

Preşedintele PNL, Crin Antoenscu, a declarat că intenţionează să îi trimită preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare, iniţiată de parlamentarii liberali, prin care să-i arate opţiunea pentru desemnarea lui Klaus Johannis şi retragerea mandatului lui Lucian Croitoru.

Antonescu a afirmat, la finalul şedinţelor forurilor de conducere centrale, dar şi lărgite ale PNL, că s-a reiterat "voinţa şi hotărârea cât se poate de ferme ale parlamentarilor liberali de a nu ceda ameninţărilor, presiunilor, chiar şantajului legat de alegeri anticipate". "Parlamentarii PNL au decis în unanimitate susţinerea variantei cu un Guvern independent Johannis şi apărarea dreptului unei majorităţi parlamentare de a-şi îndeplini îndatoririle constituţionale. Nu există nicio ezitare în acest sens", a declarat el.

Crin Antoenscu a declarat că se menţine sprijinul lui Johannis la funcţia de premier, din partea tuturor parlamentarilor liberali, şi că marţi urmează o întâlnire comună (a partidelor care îl susţin pe primarul Sibiului - nr. red.) împreună cu Lucian Croitoru.

"Se menţine, fără niciun fel de ezitare, sprijinul parlamentarilor liberali pentru desemnarea lui Klaus Johannis ca prim-ministru. În acest sens noi vom avea o întâlnire în comun cu celelalte partide care susţin această candidatură (PSD, UDMR, minorităţile - n. red.), cu  Lucian Croitoru, şi îl vom informa de o scrisoare pe care parlamentarii noştri au propus s-o adresăm preşedintelui României, prin care să-i manifestăm opţiunea pentru desemnarea lui Klaus Johannis şi retragerea mandatului acordat lui Lucian Croitoru, având în vedere lipsa evidentă a oricărei şanse pentru ca domnia să sa poată alcătui un guvern. Este o propunere pe care o vom face şi celorlalte partide care susţin candidatura lui Klaus Johannis"a declarat Crin Antonescu.

"Credem că această scrisoare este încă o formulă care să-l ajute pe domnul preşedinte să dea un răspuns realist, pragmatic, raţional unei crize politice scare putea înceta de câteva zile bune şi care putea înceta chiar mâine dacă şi preşedintele întelege să ia act de această realitate parlamentară", a mai spus liberalul.