MENIU

Antonescu: Tăriceanu s-a dus să pupe papucul sultanului Băsescu, e jenant

Antonescu şi Tăriceanu termină anul aşa cum l-au început: cu o ceartă

Preşedintele PNL îşi acuză, voalat, de trădare predecesorul pentru faptul că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea intrării la guvernare cu PD-L, asta deşi liberalii au anunţat că exclud această variantă.

Crin Antonescu îl pune la punct  pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Asta după ce ultimul ar fi discutat telefonic cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea ca PNL să intre la guvernare alături de PD-L. \"Pentru mine a fost o mare dezamăgire, nu pentru faptul că nu mai are nicio calitate în partid, dar niciuna, să negocieze, să angajeze, să se iţească aşa la gardul partidului arătându-şi farmecele sau arătând farmecele partidului. Dincolo de chestia asta care-l pune într-o situaţie jenantă pe domnia sa ca om politic, ca om care a fost prim-ministru, preşedinte al unui mare partid. Dincolo de asta, este un semnal extrem de păgubos dacă un om care s-a bătut cu Traian Băsescu şi într-un fel a reuşit să reziste, a câştigat nişte partide (sic!), a arătat că se poate rezista, că se pot face şi lucruri bune la guvernare, chiar dacă îl ai pe unul preşedinte care îţi pune beţe în roate, şi e puţin spus, dacă un asemenea om la primul apel al lui Traian Băsescu fuge în direcţia sa, fuge să pupe papucul sultanului.... Nu e vorba că au vorbit la telefon, poate vorbi oricine, dar faptul că după aceea are loc o reacţie politică în care ni se spune că am fost remorcile PSD, ni se spune că am fost căţeluşii PSD, ni se spune că am trădat valorile dreptei, adică începi să vorbeşti ca... să nu dau nume... e jenant\", a spus Antonescu într-o emisiune de la Antena 3.

Preşedintele PNL şi-a continuat atacul la Tăriceanu. \"Prin asta se vede caracterul. Când Călin Popescu Tăriceanu ducea un război cu Băsescu, unul ca mine, ca Ludovic Orban, am înţeles să fim alături de domnia sa. Nu poţi în momentul în care eu mă bat cu Băsescu, să aştepţi ce se întâmplă, iar apoi după ce câştigă Băsescu, să te dai cu el.  Vă asigur că mâine PNL va arăta că este cât se poate de puternic şi unitar\", a declarat Crin Antonescu care a respins din nou orice posibilitate ca PNL să colaboreze cu Traian Băsescu şi PD-L.