MENIU

Antonescu: Nu văd de ce Geoană s-ar jena să meargă la Timişoara, contra-manifestaţia a fost provocată de PD-L

Crin Antonescu
Antonescu: Nu văd de ce Geoană s-ar jena să meargă la Timişoara

Liderul PNL susţine că incidentele de marţi din capitala Banatului au fost provocate de susţinătorii lui Traian Băsescu.

\"Aveam toată legitimitatea să fim acolo. Este prima contra-manifestaţie care se petrece, e provocată de cei din PD-L, de susţinătorii lui Traian Băsescu. În momentul în care Băsescu avea un miting în Timişoara, au fost suficienţi oameni care nu erau de acord cu el, dar nu s-au dus să spargă mitingul. Conform ştirilor pe care le am eu, înţeleg că tot la fel de \"spontan\" la Braşov au fost oameni care au scandat \"Jos comunismul!\", după cum la fel de \"spontan\" este şi mitingul organizat în aceste clipe în Piaţa Universităţii\", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

\"Nu ştiam că în această ţară există interdicţii privind libera circulaţie e cetăţenilor. Nu văd de ce această întâmplare (semnarea \"Pactului pentru Timişoara\", n.red.) nu ar fi putut avea loc la Timişoara. Nu văd de ce Băsescu ar revendica Timişoara ca un teritoriu majoritar. Susţinătorii domnului Băsescu s-au manifestat agresiv. Nu văd de ce Mircea Geoană s-ar jena să meargă la Timişoara. Cred că după ce s-a terminat povestea asta (de la Operă, n.red.), susţinătorii lui Geoană şi liberali au fost agresaţi de oameni care strigau acolo \"Jos comunismul!\".  Ce legătură are asta cu Traian Băsescu, nu ştiu\", a adăugat Antonescu.

\"Suntem interesaţi să rupem această impostură practicată de comunişti întârziaţi în FSN de stindardul de luptă al anti-comuniştilor. Spre deosebire de Traian Băsescu nu am fost membru al PCR, spre deosebire de Traian Băsescu nu am avut nicio relaţie cu Securitatea, spre deosebire de Traian Băsescu cunosc istoria dureroasă a comunismului, spre deosebire de Traian Băsescu nu am fost niciodată în acelaşi partid cu Ion Iliescu. Am dat pe raza mea de acţiune bătălia anti-comunistă în anii \'90-\'96. A te erija în campionul anti-comunismului în 2009 este penibil... Traian Băsescu care s-a crezut atotputernic, că poată trăda, înşela pe toată lumea, sfârşeşte jalnic\", a atacat liderul liberal.