MENIU

Antonescu le-a cerut parlamentarilor PNL să nu meargă la deschiderea şcolilor

Foto: newsin

Preşedintele PNL Crin Antonescu le-a cerut liberalilor să nu participe la deschiderea anului şcolar ca politicieni.

"Consider absolut legitimă poziţia sindicatelor, o înţeleg şi e dureros că s-a ajuns aici. (...) Trebuie să respectăm această formă de protest.(...) Le-am cerut parlamentarilor să nu meargă la deschiderea anului şcolar ca politicieni, de altfel i-am convocat luni în şedinţă la Bucureşti", a declarat, în conferinţă de presă, liderul PNL Crin Antonescu.

Antonescu a reiterat apelul către Guvern să retragă pachetele de legi pe care vrea să-şi asume răspunderea.

"Fac apel la Guvernul Băsescu - Boc - Geoană să retragă aceste legi şi să negocieze serios şi cu respect cu partenerii sociali. Să lase aceste legi să se discute, să se dezbată şi să fie adoptate în Parlament. Asumarea acestor pachete de legi este o desfiinţare a Parlamentului pe care nu o putem accepta. Nu se poate impune doar pentru că Boc vrea să-i raporteze lui Traian Băsescu că-i oferă acest element în portofoliul electoral", a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL i-a transmis actualului şef al statului că asumarea răspunderii nu-i va aduce "multe voturi în plus".

"Pe cine poate păcăli Traian Băsescu că l-au apucat brusc dosarul Revoluţiei, Ovidiu Muşetescu şi aceste pachete de legi? În ultimii cinci ani, au fost cu totul alte preocupări", a subliniat Antonescu.

Referindu-se la Mircea Geoană, preşedintele PNL a declarat că poziţia acestuia este "mai jalnică" decât cea a lui Traian Băsescu.

"(Mircea Geoană, n.red.) nu are atitudinea unui lider politic. Nu poţi face comentarii fără personalitate. Avem la guvernare două partide cu doi conducători, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, care sunt egal vinovaţi de situaţia din România", a completat Antonescu.

Preşedintele PNL a participat la Iaşi la Delegaţia Permanentă a filialei şi la o întâlnire cu liderii locali din Moldova ai PNL.