MENIU

ANRE: De doi ani, România trebuia să trimită nişte informaţii Comisiei Europene

Foto: cotidianul.ro

România nu a notificat, în ultimii doi ani, Comisia Europeană de ce menţine reglementat preţul la non-casnici, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va trimite nişte răspunsuri către CE, a declarat vineri preşedintele ANRE, Petru Lificiu, în cadrul unei conferinţe.

"Avem două luni la dispoziţie în care vom explica de ce am menţinut reglementarea pentru consumatorii non-casnici. Există şi ţări, într-adevăr, în care o anumită categorie de consumatori este sub regim reglementat. Vom argumenta foarte precis ce se întâmplă", a spus Petru Lificiu.

Lificiu a precizat că, în ceea ce priveşte menţinerea preţului reglementat pentru non-casnici, aceasta a avut loc întrucât nu s-a dorit să fie favorizaţi consumatorii din România celor din UE.

Potrivit preşedintelui ANRE, CE a avertizat România, pe lângă alte 24 de ţări, că nu e suficient de transparentă în privinţa capacităţilor de transport a energiei electrice şi a gazelor naturale.

De asemenea, vicepreşedintele ANRE, Iulius Dan Plaveti, a declarat joi  că este posibil ca România să fi trimis oficialilor europeni rapoarte defectuoase sau incomplete.

Mai multe articole despre:
Comisia Europeană ANRE CE infringement Petru Lificiu