MENIU

Angajaţii din metalurgie au protestat, timp de două ore, în Capitală

Foto: zdas.cz

Zeci de angajaţi din metalurgie au protestat pe 9 iulie în Capitală. Timp de două ore sindicaliştii au pichetat în faţa Palatului Cotroceni şi Guvernului. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de disponibizările care au avut loc pe şantierele siderurgice şi cer Guvernului să intervină pentru salvarea locurilor de muncă.

"La ora actuală se lucrează cu 50% din metalurgie, iar de la începutul anului s-au pierdut peste 20% din locurile de muncă", a declarat vicepreşedintel FSS Metarom, Marius Cornenco.

Sindicaliştii au spun că nici situaţia celor care şi-au păstrat locurile de muncă nu este sigură. În centrele metalurgice, mai bine de jumătate dintre salariaţi sunt în şomaj tehnic. "De la începutul anului, pe platforma Galaţi s-au pierdut 3.400 de locuri de muncă. Se mai anunţă alte disponibilizări pentru 2.500 de locuri de muncă, doar la Galaţi", au spus protestatarii.

Salariaţii se plâng că după ce vor fi concediaţi îşi vor găsi cu greu un loc de muncă, iar ajutorul de şomaj este prea mic pentru un trai decent.

Sindicaliştii cer Guvernului preţuri mai mici la utilităţi, încheierea unui contract colectiv de muncă la nivel de ramură şi încurajarea producţiei metalurgice interne. "Toate investiţiile Guvernului trebuie să se facă cu produse fabricate în România, nu cele aduse din exterior", a precizat Mariua Cornenco.

Dacă Guvernul nu va lua măsuri, angajaţii din metalurgie au spus că vor continua protestele până la sfârşitul anului.