MENIU

Angajaţii Dacia se pregătesc de proteste

FOTO: NewsIn

Angajaţii Dacia se pregătesc de proteste, pentru păstrarea locurilor de muncă. Un miting al salariaţilor, la care sunt aşteptaţi cinci mii de oameni, este anunţat pentru marţi, a doua zi după reluarea activităţii la Uzina Dacia.

Sindicatul Automobile Dacia organizează marţi, la ora 12.00, un miting pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.

Potrivit liderului de sindicat Ion Iordache, angajaţii cer păstrarea locurilor de muncă din industria constructoare de autoturisme şi menţinerea taxei de poluare.

Uzina Dacia a întrerupt producţia de mai multe ori la sfârşitul anului trecut, din cauza scăderii drastice a cererii de pe piaţă. Angajaţii au fost plătiţi în aceste perioade cu 75% din salariu. De asemenea, celor 620 de angajaţi cu contracte de muncă pe perioadă determinată cărora în luna decembrie le-a expirat termenul de muncă, nu le-au mai fost prelungite angajamentele. 

"O să vedeţi marţi poziţia noastră. Noi suntem de acord cu ceea ce susţin colegii noştrii de la Dacia Piteşti. Mai departe o să vedeţi. O să fie şi cineva de la noi acolo", a declarat liderul de sindicat de la Ford, Ovidiu Cioroianu.

Liderul de sindicat a precizat că la nivelul Ford nu s-a discutat despre organizarea unor acţiuni similare la Craiova, dar nu a exclus ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare.

"Deocamdată, nu am luat o decizie în forurile noastre de conducere, dar o să vedem cum se vor derula evenimentele. Oricum, după ziua de 13 ianuarie sper să avem o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului pe această temă. Fiind în aceeaşi ramură de activitate cu cei de la Piteşti, mi se pare normal să vorbim aceeaşi limbă", a adăugat liderul de sindicat de la Ford, Ovidiu Cioroianu.

Uzina de la Craiova a fost preluată, în septembrie 2008, de concernul american Ford, contra sumei de 57 de milioane de euro. La acea vreme, conducerea Ford a anunţat că intenţionează să investească 675 de milioane de euro în uzina craioveană şi, totodată, să dubleze numărul angajaţilor, care urma să crească de la aproape 3.900 la peste 8.000. 

Mai multe articole despre:
Piteşti Dacia Ford