MENIU

Angajaţii APIA Mureş au primit prime de aproape 150.000 de lei

Foto: sxc.hu

În plină criză financiară, angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură din Mureş au încasat în luna decembrie prime uriaşe. Cea mai mare, aproape 6.000 de lei.

Angajaţii APIA consideră însă că primele sunt justificate, în condiţiile în care au depăşit cu mult numărul orelor suplimentare legale. Primele s-au acordat pentru competenţă şi rezultate bune, dar vizaţi au fost în primul rând tinerii cu salarii mici. Conducerea APIA susţine că sumele nu constituie prime de Crăciun, ci sunt bani acordaţi retroactiv pentru orele suplimentare ale angajaţilor, în vara şi toamna anului trecut.

"Primele s-au dat în funcţie de rezultatele valoaroase ale funcţionarilor. Eu nu cred că sunt mari pentru cineva care face 150 de ore suplimentare pe lună", a declarat directorul adjunct APIA Mureş, Dana Jîrcan. Primele au variat între 1.000 şi 1.500 de lei pentru unii angajaţi. Alţii au primit însă chiar şi 5.000 de lei.

Din cei 102 angajaţi ai APIA, 90 au beneficiat de prime. Cei care nu au luat niciun leu erau în concediu medical în perioada pentru care s-au acordat banii.

Conducerea instituţiei a spus că agenţia lor se află printre agenţiile fruntaşe din ţară şi chiar a fost lăudată de comisarii străini. APIA Mureş a onorat plăţile a 95% dintre fermierii care şi-au depus dosarele pentru subvenţii. Singurii care au luat prime de la centru, adică de la Ministerul Agriculturii au fost directorul adjunct, 4.300 de lei şi fostul director, acum lider sindical, care a primit 3.000 de lei.

Mai multe articole despre:
salariu prime APIA