MENIU

Andronescu spune că este de acord să completeze Codul educaţiei

Foto: RTV

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, la finalul întâlnirii de joi cu Mircea Miclea, că este dispusă să ţină seama de toate sugestiile ce pot îmbunătăţi Codul Educaţiei, astfel încât sistemul de învăţământ să devină unul modern şi performant.

Ministrul Ecaterina Andronescu şi preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţie Mircea Miclea s-au întâlnit joi dimineaţă la Palatul Victoria pentru a discuta soluţiile de armonizare a prevederilor Codului Educaţiei cu cele din pachetul legislativ al comisiei.

"Cred că trebuie să avem o abordare tehnică, să cuprindem în lege cele mai bune soluţii în aşa fel încât, într-adevăr, sistemul de educaţie să crească în performanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Miclea, este şi punctul de vedere al domniei sale şi vom încerca să discutăm soluţiile cele mai favorabile unei legislaţii moderne şi pentru performanţa sistemului de învăţământ", a spus Andronescu la finalul întâlnirii ce a durat aproape două ore.

Andronescu a spus că este dispusă să discute pe marginea Codului pentru a face modificări, dacă ele se dovedesc necesare. "Eu nu ţin să nu las de la mine (...) Când am construit Codul, am pornit de la Strategia pentru educaţie şi de la prevederile programului de guvernare. Nu-mi aduc aminte să fi scăpat ceva, dar dacă am scăpat vom completa", a spus Andronescu, întrebată fiind cum comentează obiecţiile aduse de primul-ministru Emil Boc Codului elaborat de minister.

Andronescu a precizat că dialogul va fi purtat în continuare şi cu sindicatele, cu profesorii şi studenţii şi că se va ţine seama şi de propunerile care vor fi aduse pe forumul siteului ministerului. De asemenea, întâlnirile dintre membri ai comisiei Miclea şi reprezentanţi ai ministerului vor avea loc şi în următoarele zile.