MENIU

Andrei Pavel: Victor Hănescu poate învinge oricine jucător din echipa Rusiei

Foto: telesport.ro

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, astăzi, pentru NewsIn, că Rusia este favorită în meciul contra României, dar în această competiţie sunt multe surprize, iar Victor Hănescu este capabil să învingă orice adversar.

"Cu ruşii, pe orice suprafaţă am juca, ei sunt favoriţi. Au trei jucători în primii 40 din lume, iar asta spune totul. Safin, Iujnâi şi Tursunov sunt jucători care nu mai au nevoie de nicio prezentare, însă România are avantajul terenului propriu", a declarat Pavel.

Acesta a mai spus că Victor Hănescu se află într-o formă foarte bună şi este capabil să învingă oricare din adversari: "Victor Hănescu a reintrat în top 40, lucru care mă bucuă foarte tare. Este într-o formă bună şi sunt convins că poate să bată pe oricine. Iar Victor Crivoi joacă şi el bine şi îi convine suprafaţa". Fostul jucător a adăugat că nu s-a decis încă asupra echipei de dublu: "Am decis ca în lot să rămână Hănescu, Crivoi, Tecău şi Cruciat, dar încă nu ştiu cine va juca la dublu. Mai am timp până joi să mă decid".

Liderul echipei României, Victor Hănescu, spune şi el că Rusia porneşte cu prima şansă: "Ei sunt favoriţi, dar poate tocmai acest lucru este în avantajul nostru, pentru că noi jucăm mai relaxaţi, presiunea este pe ei. Noi aşteptăm să jucăm bine şi să facem o surpriza".

Luni a fost montat în sala Transilvania din Sibiu şi sistemul hawkeye, comandat de ruşi. Acesta anunţă atunci când o minge a ieşit în afara terenului şi este folosit pentru prima dată în România. Sistemul a fost comandat de echipa Rusiei, care a plătit 60.000 euro pentru închirierea lui timp de două săptămâni.

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Rusia va avea loc în perioada 6-8 martie, în sala Transilvania din Sibiu. România şi Rusia s-au întâlnit de patru ori până acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al întâlnirilor este de 3-1 în favoarea românilor.