MENIU

Andrei Pavel, retragere oficială din tenis - GALERIE FOTO

Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn

Andrei Pavel şi-a încheiat oficial cariera de jucător profesionist. "Cneazul" a piedut şi pe tabloul de dublu de la BCR Open Romania. Pavel va avea parte şi de un meci de retragere, contra fostului mare jucător croat Goran Ivanisevic.

Perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu a pierdut în mai puţin de o oră cu Marcel Granollers Pujol şi Pablo Cuevas. A fost 7-5, 6-0 pentru adversarii românilor iar Pavel a plecat la vestiare în aplauzele celor care ştiau că s-a retras cel mai bun jucător român de tenis de la Năstase.

La 35 de ani şi 8 luni, Pavel a lăsat în urmă o carieră care l-a dus până pe locul 13 ATP pe 25 octombrie 2004. Românul a debutat în tenisul mare în 1995 iar prima sa victorie ca jucător profesionist a venit la primul turneu ATP: l-a învins pe marocanul Hicham Arazi în primul tur la Kitzbuhel.

De-a lungul carierei sale, Andrei Pavel a câştigat 277 de meciuri şi a pierdut 265. În urmă cu câţiva ani, reverul lui Pavel era considerat între cele mai bune din circuit. Cu această lovitură, jucătorul român a câştigat trei turnee de simplu - la Tokyo, St. Poltem şi mastersul de de la Montreal şi a jucat alte şase finale: de două ori Munchen, S'hertogenbosh, Paris, Portschach şi Umag. Pavel a câştigat şase turnee şi la dublu: Openul României, Kitzbuhel, Auckland, Munchen, Gstaad şi Barcelona.

"Sunt bucuros că am putut să joc în meciul de retragere, pentru că, în 2008, după Cupa Davis şi turneul de la Marseille, credeam că voi agăţa racheta în cui. Îmi pare bine că m-am retras acasă, în România. Le mulţumesc din inimă tuturor celor care au venit să mă vadă! Sunt mulţumit de ceea ce am realizat în carieră, deşi aş fi putut mai mult. Regret că n-am intrat în primii 10 jucători din lume şi că am ajuns doar pe 13", a declarat Pavel după meciul cu uruguayanului Pablo Cuevas, din primul tur al BCR Open România.

"Cneazul" a dezvăluit şi ce planuri de viitor are: "M-am mutat în Statele Unite ale Americii, ca să am o viaţă mai liniştită. Voi deschide acolo o academie de tenis".

Organizatorii Openului României au programat şi un meci de retragere pentru Pavel, un meci demonstrativ cu fostul mare jucător croat Goran Ivanisevic, care este singurul jucător câştigător al turneului de la Wimbledon, din postura de invitat la această competiţie, care se va disputa sâmbătă, 26 septembrie.