MENIU

Andrei Chiliman: Avem o legislaţie tâmpită care nu ne permite mai mult decât sterilizarea câinilor

Foto: REALITATEA.NET - Cristina Dinu

Andrei Chiliman a declarat că în România există o legislaţie "tâmpită", care nu permite mai mult decât sterilizarea câinilor.

"Îi adunăm şi vin marii iubitori de animale care îi iau înapoi. Câinii care ajung la noi chiar sunt sterilizaţi, şi dacă se întorc pe domeniul public rămân periculoşi doar cei care sunt într-adevăr şefi de haită şi care se simt ameninţaţi", a precizat pentru REALITATEA.NET primarul Sectorului 1.

"E o problemă pe care nu o putem stăpâni noi integral, pentru că e o legislaţie tâmpită, care uşor modificată, şi nu mult, ne-ar permite să reducem pericolul acestor câini şi numărul lor de pe stradă să fie mult mai mic", a mai spus Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a declarat că România a avut un fel de teren de încercări pentru tot felul de legi din partea unora de la UE.

"Avem o lege de proteţie a minorului care este foarte proastă, adică un copil care fug de acasă, tu nu ai voie să îl iei şi să îl instituţionalizezi, pentru că doamna Nicholson a vrut cu totul altceva", a spus pentru REALITATEA.NET Andrei Chiliman.

"În Germania vezi vreun câine pe stradă? Un câine, dacă este luat la adăpost şi după două săptămâni nu este revendicat, este eutanasiat. La noi sunt legi care sunt experimentale în UE şi care pe noi nu ne ajută", a mai precizat primarul.

Primăria Sectorului 1 este singura din ţară care are serviciul de Poliţia Animalelor, ce se ocupă de adăpostirea şi sterilizarea căţeilor fără stăpân de pe străzile sectorului. Poliţia Animalelor oferă gratis, spre adopţie, câinii primiţi în adăpostul lor.

 

Serviciul Poliţia Animalelor - Sector 1

Sediu central:
Sos. Odăi, nr. 3-5, Sector 1
tel: 021/490.40.07
Adresa web:
www.dpcs1.ro - Serviciul Poliţia Animalelor