MENIU

Anastase susţine că dacă va fi suspendată, Năstase ar putea prelua temporar atribuţiile de preşedinte

Foto: NewsIn
Roberta Anastase a spus că două partide din opoziţie, PNL şi PSD, sunt unul şi acelaşi, explicând astfel coalizarea lor împotriva sa.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că dacă va fi suspendată, scenariul pe care îl vede este că Adrian Năstase va prelua temporar atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în locul său.

"Scenariul pe care eu îl văd devoalat, eu cred că Adrian Năstase (va fi, n.red.) preşedinte al Camerei. (...) Pe perioada suspendării, am spus, acesta este scenariul", a afirmat Roberta Anastase într-o emisiune la Realitatea TV, adăugând, că demersul, făcut împotriva ei, "este foarte subţire". De altfel, Anastase a spus că PNL şi PSD doresc luni să închidă definitiv dosarul lui Adrian Năstase care a mai rămas în Parlament.

Totodată, Roberta Anastase a mai spus că două partide din opoziţie, PNL şi PSD, sunt unul şi acelaşi, explicând astfel coalizarea lor împotriva sa. "PNL este un PSD mai mic în Parlament. Nu există nicio diferenţă, numai că unii îşi spun PNL şi alţii îşi spun PSD", a mai arătat Anastase.

În ceea ce priveşte sesizarea PD-L la Curtea Constituţională, privind moţiunea "11 împotriva României", Anastase spune că oricum partidele din Opoziţie nu vor ţine cont de decizia CCR. 

"În Parlamentul României nu mai contează ce e legal, ce nu-i legal, ce nu-i constituţional sau ce e constituţional. Va fi un punct de vedere de care sunt convinsă că parlamentarii nu vor ţine cont, drept care marţi vom avea votarea moţiunii", a mai spus Roberta Anastase.

Totuşi Anastase a spus că nu poate prevede ce rezultat va avea moţiunea de cenzură depusă de PSD şi PNL, care urmează a fi dezbătută marţi în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, şi a lăsat să înţeleagă că este posibil ca unii parlamentari din opoziţie să voteze împotriva moţiunii. "Am încredere că fiecare parlamentar îşi va face o analiză şi cred că e o chestiune de fineţe. Mi-e foarte greu să spun în momentul ăsta", a spus Anastase.

Liderii grupurilor PSD şi PNL din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc şi, respectiv, Călin Popescu Tăriceanu, au depus joi o solicitare scrisă adresată Comisiei juridice pentru suspendarea preşedintelui acestui for, Roberta Anastase, pe o perioadă de 30 de zile.