MENIU

Amintiri de la concertele lui Michael Jackson, în România. VEZI VIDEO

Foto: allposters.co.uk
Michael Jackson este primul superstar mondial care a concertat în România post-comunistă

Michael Jackson este primul superstar mondial care a concertat în România post-comunistă. În 1992, toată ţara a fost cuprinsă de Michael-mania. Stadionul 23 august a fost arhiplin, iar printre spectatori au fost şi politicienii care conduceau ţara la acea vreme. La fel de aşteptat a fost apoi şi concertul din 1996.

Pe 1 octombrie 1992, fanii l-au aşteptat pe Michael la aeroport. La coborârea din avion, superstarul părea relaxat când şi-a salutat fanii cu zambetul pe buze. De la aeroport, aceştia l-au urmat peste tot, de la Leagănul de copii Sfânta Ecaterina până pe Stadionul 23 August. 70.000 de oameni au trăit pe viu un concert la care românii nici măcar nu îndrăzniseră să viseze.

Printre ei şi politicieni, cuprinşi de emoţia evenimentului. Primul ministru Theodor Stolojan era convins că seamănă cu starul american.

"Şi eu, şi el părem foarte firavi, dar în realitate suntem foarte puternici", spunea Stolojan.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, era în culmea extazului când spunea "Abia aşteptăm să luăm foc!". Liberalul Radu Câmpeanu trăia o senzaţie tulburătoare: "Parcă sunt în străinătate!". Emil Constantinescu se mândrea cu noua lui pereche de blugi tinereşti, luaţi special pentru concert, iar ministrul apărării Niculae Spiroiu se confesa palid: "Ce mă oboseşte la Michael Jackson, sunt fumigenele".

Ion Iliescu a aşteptat 29 de minute, singur sub un salcâm, să intre pe stadion. Când s-a cântat "Heal the World", toţi politicienii au dat mână cu mână "pentru binele planetei".

Nebunia concertului a fost urmată de filmarea videoclipului Police Walk. 

Patru ani mai tarziu, în 1996, Michael Jackson s-a întors pentru un nou concert. Stadionul a fost iarăşi plin, iar fanii au fost la fel de entuziaşti ca în 1992.