MENIU

Americanii nu mai pot plăti ratele la creditele ipotecare

Foto: blog.kir.com

Număr record de americani care nu îşi mai pot plăti ratele la creditele ipotecare. Statisticile arată că numărul restanţierilor la bancă a crescut cu 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asta deşi mulţi analişti susţin că Statele Unite sunt pe punctul de a ieşi din criza economică.

Numărul persoanelor care au rămas în urmă cu plata ratei pentru creditul ipotecar a atins un nivel record în al doilea trimestru al acestui an, conform agenţiei americane TransUnion. Statele cele mai afectate de acest fenomen sunt Nevada, Florida, Arizona şi California.

Iar rata mare a şomajului nu face decât să agraveaze situaţia de pe piaţa imobiliară. Guvernul american a adoptat un progam pentru a-i ajuta pe cei care sunt în urmă cu plata ratelor să-şi renegocieze creditele ipotecare. Acum însă administraţia Obama se confruntă cu o problemă şi mai mare. Majoritatea executărilor silite în primele luni ale acestui an i-au vizat pe americanii care au rămas fără slujbă şi nu pe cei care au luat credite neperformante.

Preşedintele Comisiei de finanţe din Camera Reprezentanţilor a propus chiar un ajutor de urgenţă de două miliarde de dolari pentru a-i sprjini pe cei care nu mai au un loc de muncă să-şi plătescă ratele lunare. Criza de pe piaţa imobiliară a stat la baza declanşării recesiunii economice globale iar stabilizarea sectorului imobiliar este o prioritate pentru guvernul american.

Mai multe articole despre:
guvern credite executare ajutor Statele Unite ipotecar