MENIU

Alte nouă cazuri de gripă porcină în România

Foto: wordpress.com

România a înregistrat alte nouă cazuri de gripă porcină, potrivit ultimei centralizări făcute de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), numărul total de pacienţi diagnosticaţi în ţară ajungând, astfel, la 125.

Cele mai multe cazuri noi de gripă porcină confirmate în ţările Uniunii Europene au fost înregistrate în Germania, unde, în intervalul 28 iulie, ora 16.00 - 29 iulie, ora 16.00, au fost depistaţi 1.096 de pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.

În intervalul menţionat, în statele membre UE au fost raportate 1.529 de cazuri noi de gripă porcină.

De la apariţia virusului, în Europa au fost depistate peste 21.800 de cazuri şi au murit de gripă porcină 37 de persoane, potrivit centralizărilor ECDC.

Virusul A/H1N1 se va propaga, în curând, pe întreaga planetă, a avertizat, săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Noul virus a fost semnalat, pentru prima dată, la sfârşitul lunii martie, în Mexic, iar OMS a decretat pandemie în 11 iunie. După aceea, boala s-a extins "cu o viteză fără precedent", potrivit organizaţiei, care a subliniat că "în cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste şase luni ca virusurile gripale să se propage aşa cum a făcut virusul A/H1N1 în mai puţin de şase săptămâni".
Mai multe articole despre:
excursie Europa virus gripă porcină gripă nouă AH1N1