MENIU

Alte cinci persoane suspecte de gripă A/H1N1 sunt internate la Timişoara

Foto: wordpress.com

Alte cinci persoane suspecte de gripă A/H1N1 au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, trei dintre acestea fiind copii.

Potrivit directorului Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, Dorin Vancea, medicii au prelevat probe de la cei cinci posibili infectaţi cu virusul gripei, iar, până la primirea răspunsului de la Bucureşti, aceştia vor fi ţinuţi sub supraveghere.

Cei cinci au călătorit într-un avion cu un copil diagnosticat cu acest virus şi se îndreptau în ţară dinspre SUA. Toţi s-au prezentat la spitalul din Reşiţa, după ce s-au simţit rău, având simptome de gripă. Medicii din Caraş-Severin i-au trimis la Spitalul de Boli Infecţiose din Timişoara, pentru a le fi administrat tratamentul potrivit.

La Timişoara au fost înregistrate până acum două cazuri de îmbolnăvire cu gripa porcină, la o fetiţă şi la un bărbat care a călătorit în acelaşi avion cu ea. În timp ce bărbatul este în continuare internat în spital, fetiţa a fost deja externată.

Până în prezent, în România au fost diagnosticate 19 persoane infectate cu virusul A/H1N1. Marţi a fost confirmat al 19-lea caz de infectare, la un copil care s-a întors pe 19 iunie din Canada. În afara copilului, mai sunt internaţi doi dintre pacienţii diagnosticaţi, până acum, în România. Unul dintre ei se află tot la "Matei Balş", iar celălalt este internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara. Ceilalţi 16 pacienţi au fost externaţi după ce s-a constatat că, în urma tratamentului cu antivirale, nu mai au virusul în organism.