MENIU

Alte 43 de de persoane au primit confirmarea infectării cu virusul AH1N1

În ultilmile 72 de ore nu s-au înregistrat decese cauzate de infectarea cu virusul AH1N1

În ultimile 24 de ore nu s-au mai înregistrat decese în urma infectării cu virusul AH1N1, anunţă Ministerul Sănătăţii. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 4668.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Capitală, unde 16 persoane au fost diagnosticate cu gripă nouă. De asemenea, în judeţele Călăraşi şi Argeş s-au înregistrat încă şase, respectiv trei noi cazuri de infectare cu noua gripă.  Campania naţională de vaccinare contra gripei noi a început pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studenţii, personalul medical şi poliţiştii de frontieră.

Până în prezent, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25.000 de persoane. Ministerul Sănătăţii a anunţat, săptămâna trecută extinderea campaniei de imunizare la întreaga populaţie din categoriile de risc, ca urmare a faptului că majoritatea pacienţilor decedaţi sufereau de boli asociate.

Astfel, vor fi vaccinate contra gripei noi şi persoanele cu afecţiuni cronice, precum şi cele active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Gripă, cu scopul \"limitării imediate a răspândirii virusului pandemic A/H1N1\".

Mai multe articole despre:
Ministerul Sănătaţii pacienţi gripa AH1N1