MENIU

Alonso, pe turnantă spre paddock-ul Ferrari

Foto: f1-live.com

Directorul de la Renault afirmă că regretă despărţirea de spaniol, iar ibericul, la rândul său, dă de înţeles că viitorul său nu va mai fi legat de Renault.

Este sigur că Fernando Alonso va părăsi echipa de Formula 1 Renault la finele actualului sezon. "Ne va lipsi, dar şi noi îi vom lipsi lui", a declarat directorul echipei constructorului francez, Jean-Francois Caubet.

Potrivit Daily Telegraph, după cursa disputată duminică, în Singapore, în care Alonso a ocupat ultima poziţie a podiumului, reprezentanţi ai pilotului şi ai scuderiei Ferrari au stabilit detalii ale trecerii lui Alonso la echipa de la Maranello, din sezonul viitor, anunţul urmând să fie făcut cel mai probabil cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei, din 4 octombrie.

"Cred că va vom anunţa imediat ce suntem pregătiţi. Nu vrem să aşteptăm prea mult. Este o posibilitate să anunţăm la Suzuka, dar nu este ceva sigur", a spus directorul de la Ferrari, Stefano Domenicalli. La rândul sau, Alonso a declarat şi el că viitorul său nu va mai fi legat de Renault, afirmând după cursa de duminică: "Podiumul din Singapore nu schimbă nimic. Am luat o decizie şi în curând o vom şti".

Se speculează că locul dublului campion mondial va fi luat de polonezul Robert Kubica, iar cel înlocuit de Alonso la Ferrari, Kimi Raikkonen, se va îndrepta spre McLaren.

Mai multe articole despre:
Formula 1 Renault Fernando Alonso Ferrari